Medeltida slott att besöka

Slottet Bran

slottet-branSlottet Bran i Rumänien är beläget i Transsylvanien. Det byggdes år 1202 och har sedan dess blivit ett intressant turistmål för resande. Legenden om Dracula har också bidragit till mycket mystik kring slottet, och som resultat blir många intresserade av att besöka slottet. Trots Dracula-legenden finns det inga bevis på att något liknande ska ha skett på slottet. Slottet har däremot en rik historia av kungar och härskare som har haft hand om slottet.

Legenden om Dracula har dessutom lett till att många skräckfilmer och böcker om Dracula, vampyrer och annat som associeras med hemskheter som handlar om slottet Bran i Transsylvanien. Idag är det ett museum med privat ägare.

Castle Conwy

Castle Conwy är ett medeltida slott som ligger i norra Wales, Conwy. Under 1000- talet byggdes det av kung Edvard I. Det konstruerades som en del av projektet för att bygga en muromgärdad stad i Conwy. Slottet kom att ha en mycket stor betydelse för krig, och år 1987 blev det en del världsarvet. Det räknas som ett av de bästa exempel på miltärarkitektur från det medeltida Europa. Dessutom är det en referens till medeltiden och dess arkitektur.

Varbergs fästning

Varbergs slott, eller numera Varbergs fästning, var till en början en försvarsanläggning. Det byggdes under 1200-talet som en borg, men på 1500-talet byggdes det vidare till en fästning. Under 1600- talet byggdes det ut till en av norra Europas starkaste fästingar. Den blev också en viktig borg under det nordiska sjuårskriget. Den fungerade även som ett fängelse ända fram till 1900- talet.

Slottet byggdes med anledningen att greve Jacob Nielsen ville ha skydd i samband med att han anklagades för mord på Erik Klipping av Finderup. Han ville därför bygga ett skydd mot fienderna. När han hade bott i slottet ett tag överlämnade han det till Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *