Medeltidsnöje: Game of Thrones

Många medeltidsälskare motsätter sig säkerligen direkt när någon pratar om att tv-serien Game of Thrones har något med medeltiden att göra. Givetvis håller vi med om att Game of Thrones har fått en hel del inslag starkt inspirerade av fantasy-världen, men dock är grunden av serien fortfarande starkt kopplad till medeltiden.

Game of Thrones

Ni som aldrig har hört talas om Game of Thrones (om det finns någon kvar som aldrig hört talas om den dvs) så är det en tv-serie baserad på en rad fantasyböcker av den engelske författaren George R. R. Martin som utspelar sig på de fiktiva kungadömena Wersteros och Essos. Olika familjer slåss om styrandet av alla olika riken i den fiktiva världen, och vi får följa en intensiv serie där en medeltidinspirerad värld med stora geografiska skillnader tillslut även får en härlig dusch av magi och svarta konster.

Första säsongen av Game of Thrones sändes i april 2011 och de tio avsnitten fortsatte en gång i veckan fram till och med juni 2011. Så här har varje säsong sett ut med premiär i april och avslutning i juni. Många fans kanske undrar vart årets säsong är, och svaret på detta är att säsongen har blivit fram framflyttad till en premiär den 16 juli då inspelningarna för årets säsong har tagit betydligt längre än vad de övriga säsongerna tagit. Årets säsong har kommit ikapp de faktiska böckerna ”The Winds of Winter” och ”A Dream of Spring” vilket fått många fans att hoppas att Martin ska färdigställa serien så snabbt som möjligt för att få böckerna att ligga framför serien så det inte blir något stort glapp.